Panda Boy Story Panda Boy: July 2012

26 July 2012

Aku terjah! Aku Follow! Apakah itu?


 Lama aku tak join segmen.Malam ni aku nak join Segmen Aku terjah! Aku Follow! Apakah itu? oleh MYideakini.


klik MYideakini untuk join

 Kenapa aku Terjah?
Aku terjah sebab aku nak berkenalan dengan blogger lain

Kenapa aku Follow?
Aku follow sebab aku nak tambah kenalan.Aku kan masih baru dalam dunia blog nih.

3 blogger yang aku tag:




The Life Pattern Of Gadis Mystery


Mintak derma sikit boleh...??




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Cer tengok gambar ni


jom baca komik...









Mintak derma sikit boleh...??



p/s: aku tak dek mende nak post...tu yang aku post komik ni...biar komik style budak-budak pun...keke~

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

22 July 2012

Susah la kalau orang lelaki pandai merajuk

Hai readers...dah kenyang ke perut korang dengan juadah berbuka puasa?hehe....Malam ni ,before i go to my bed,Iwant to update something about Guys.Malam ni aku bukan nak citer pasal lelaki macho ke,handsome ke tapi pasal lelaki pandai merajuk.


Hurm....lelaki pandai merajuk?Apa ke hal nyer tu?Kalau pompuan merajuk tak pe lah jugak tapi ni lelaki...tak macho...ye tak?hehe...memang diakui yang lelaki sekarang memang pandai merajuk,tapi agak-agak la wei...hodoh la kalau merajuk...patutnya bukan korang yang kena merajuk tapi awek korang...adoii...
Korang nak tahu aku dapat kat mana ilham nak tulis citer ni?Bukan kat Petaling Street okey..Citer die macam ni.Adik aku suruh aku jahit seluar dia.Aku punya lah jahat,aku cakap jahot sendiri ah,Cer belajar jahit sendiri.Bla..bla..bla....aku doko membebel.Pastu dia pun dengan geramnya,amik seluar dia pastu pergi jahit kat mesin.(Takkan nak jahit dalam peti ais kot...)


Muka dia dah macam asam gelugur dah aku tengok...Tiap kali dia jahit,dia tetas,dia jahit dia tetas....kesian aku tengok,tapi aku buat dek jer....last-last dia letak seluar dia atas meja pastu masuk bilik.Korang tahu dia buat apa?Dia tidur.Aku yang dok intai dia kat bilik,keke...aku ketawa...alahai..merajuk lah pulak....so aku dengan baik hati pergilah tolong jahitkan seluar dia...kesian....kekeke~~


kesimpulannya,orang laki jangan lah merajuk sampai macam tu sekali....buruk rupa tu nanti....and one more thing,special for man..janganlah asyik dok mengharapkan kaum wanita jer nak buat kerja,kalau tak pandai masak sekali pun,at least pandai menjahit pun tak pe...tak gitu?Kalau korang dapat tackle salah satu skill kaum hawa,aku berani kerat kuku,confirm minah tu jatuh hati kat kau...percayalah cakap aku.....dahlah aku nak tidur.Sebelum tu jangan lupa klik butang Donate aku yer...Nite~

Mintak derma sikit boleh...??




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Doaku Untuk Mu Sayang By Wali Band


Lepas abis tengok Perempuan Neraka Semalam,terus hati ni teringin nak post lagu Doaku untuk Mu  Sayang.Jom tengok lirik nyer....


Mintak derma sikit boleh...??




Kau mahu apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelap dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti

(Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia)

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Ilahi
Tuk satukan kami di surga nanti




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

19 July 2012

Kesunyian Dan Teman



Setelah sekian lama diri ini menyepi...kini aku kembali berblogging...hehe...kakak aku balik..so aku boleh lah update blog aku.Kat sini aku ada nak mention sikit yang segmen yang aku buat tu dah tamat dan seramai 6 orang blogger aku akan bloglist.Semua.Walaupun sikit jer yang menyertai,tapi aku tak kisah.At least,ada yang join.Aku tak buat senarai peserta yang join.Sorry sangat....
Bila sebut pasal kawan mesti kita fikir orang yang rapat dengan kita masa kat sekolah,kat U atau kat mana-mana saja.Setengah orang kata yang kita tak boleh hidup kalau tak ada kawan.Betul ke?...hehe.Bukan tak boleh hidup tapi kita akan rasa kosong dan tiada apa yang menghiburkan kita.Apa yang aku nak cakap kat sini ialah kita harus belajar hidup dalam kesunyian tanpa teman.Memang tak dinafikan yang ,bila kita rasa sunyi kita akan jadi tak happy.Tak ada kawan nak bercerita atau bergurau senda.Aku sendiri takut dengan perasaan sunyi.Aku selalu fikir apa nak buat kalau kawan aku tak datang sekolah.Kalau boleh aku tak nak hidup sorang-sorang.Tak nak!
Walaupun aku ada kawan,tapi aku tetap rasa kosong.Aku tak tahu kenapa.Maybe sebab aku anggap kawan hanya teman dan bukan peneman.Kawan hanya boleh teman kita je.Kita boleh kongsi ketawa,cerita dan semuanya dengan dia.Tapi boleh ke kita kongsi jiwa kita?Kalau kita sedih,adakah dia akan faham?Hakikatnya dia faham tapi dia tidak boleh membantu sangat.Kita yang kena tolong diri kita sendiri.Kadang-kadang,kalau kawan aku tak nak pergi tuisyen,aku jadi frust sebab aku tiada kawan.
Tapi aku cuba pujuk hati aku.Aku kata yang nak belajarnya aku,yang pandainya aku,yang nak ilmunya aku,yang nak jadi kayanya aku.Bukan dia.Dalam menuntut ilmu,dia adakalanya boleh tolong dan ada masa dia tidak boleh.Sebab itulah aku kata yang kawan hanya boleh jadi teman dan bukannya peneman.Bagi aku,aku ada peneman yang sentiasa ada tak kira aku susah atau aku senang.Aku ada Allah.Allah sentiasa bersama aku.

Hanya Dia yang memahami perasaan aku.Betul tak?Bila aku fikir macam tu,aku rasa tenang sebab aku rasa yang aku tak pernah berada dalam kesunyian....








Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

13 July 2012

rezeki Jagung manis



Hepi giller aku kat sekolah hari tu.Tak score lepas first time jual jagung kat sekolah,terus ada permintaan.Ramai cikgu aku yang order jagung manis.Alhamdulillah...at least duit jagung yang pertama tu dapatlah ringankan sikit beban mak ayah aku.maklumlah..aku bukannya orang senang dan aku bukannya orang susah.Keluarga aku sedang-sedang jer.Kalau ada rezeki banyak,banyaklah.Kalau rezeki sikit,sikitlah.


Jagung manis ni mak ayah aku yang tanam.Aku bantu sikit-sikit jer...Hari tu masa dok tanam jagung,nenek aku ada cakap jangan dehaka ke bumi, (maksudnya buat bakti lah ke tanah) sebab tak rugi kalau buat jasa ke bumi.Nanti bumi akan balas usaha yang kita buat dengan izin Allah Taala.Sekarang ni alhamdulillah,rezeki keluarga aku semakin baik.

Aku tak rasa malu pun time aku jual jagung kat sekolah sebab kalau aku jual,aku dapat duit halal.Rezeki yang halal.I'm not breaking the school rules.Aku cuma jual jagung atas permintaan Cikgu.Tak salahkan?Betul tak???

kalau sudi,klik satu untuk aku okey...

Berhenti.....!!!!!x pehe ko
Basikal terhebat...hehe
Hapuskan Kanser..undi lah wei..
Kecian ko penyu..huhu


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...