Panda Boy Story Panda Boy: rezeki Jagung manis

13 July 2012

rezeki Jagung manis



Hepi giller aku kat sekolah hari tu.Tak score lepas first time jual jagung kat sekolah,terus ada permintaan.Ramai cikgu aku yang order jagung manis.Alhamdulillah...at least duit jagung yang pertama tu dapatlah ringankan sikit beban mak ayah aku.maklumlah..aku bukannya orang senang dan aku bukannya orang susah.Keluarga aku sedang-sedang jer.Kalau ada rezeki banyak,banyaklah.Kalau rezeki sikit,sikitlah.


Jagung manis ni mak ayah aku yang tanam.Aku bantu sikit-sikit jer...Hari tu masa dok tanam jagung,nenek aku ada cakap jangan dehaka ke bumi, (maksudnya buat bakti lah ke tanah) sebab tak rugi kalau buat jasa ke bumi.Nanti bumi akan balas usaha yang kita buat dengan izin Allah Taala.Sekarang ni alhamdulillah,rezeki keluarga aku semakin baik.

Aku tak rasa malu pun time aku jual jagung kat sekolah sebab kalau aku jual,aku dapat duit halal.Rezeki yang halal.I'm not breaking the school rules.Aku cuma jual jagung atas permintaan Cikgu.Tak salahkan?Betul tak???

kalau sudi,klik satu untuk aku okey...

Berhenti.....!!!!!x pehe ko
Basikal terhebat...hehe
Hapuskan Kanser..undi lah wei..
Kecian ko penyu..huhu


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

1 AsaRi Chan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...