Panda Boy Story Panda Boy: Tips Untuk Menjadi Lelaki Idaman Wanita

26 December 2013

Tips Untuk Menjadi Lelaki Idaman Wanita

Hai readers!
Hari ini aku nak kongsi tips sikit untuk macam mana untuk menjadi lelaki idaman wanita.Tips ni boleh la dikatakan untuk golongan lelaki.So,apa tipsnya?


 Numbers graphics Lelaki yang ada pegangan agama yang kukuh
Tips ini memang top la!Penting der untuk ada pegangan agama yang kukuh.Seorang wanita memerlukan seorang pembimbing untuk membimbing dirinya ke arah jalan yang diredhai oleh Allah S.W.T.Kalau kau tak dek pegangan agama yang kukuh,perempuan mana nak kat kau.Kata nak perempuan yang baik.So baikkan diri tu dulu.Satu lagi,lelaki yang ada pegangan agama yang kukuh dimana solat tak tinggal,puasa tak tinggal dan butir bicara pun elok,wajah dia akan berseri tau.Dah kalau wajah berseri macam mentol,perempuan mana tak nak pandang.Bukan sekali,beribu-ribu kali.

Numbers graphics Penyabar dan Penyayang
Orang perempuan ni sebenarnya banyak kerenah nak kena layan.Asyik-asyik nak pergi shopping.Entah apa yang dibelinya entah.So,kaum lelaki kenalah bersabar dan bukannya panas baran.Allah dah kurniakan korang 9 akal dan 1 nafsu sedangkan perempuan 9 nafsu 1 akal.So,gunakanlah sebaik-baiknya.
lelaki lebih bijak daripada perempuan sebenarnya. Sebab itu jugalah ,talak berada di tangan lelaki.Mereka lebih rasional.Kalau talak dok kat tangan perempuan,alamatnya,jam terus mahkamah.Hakim pun naik bengong sampai licin kepala sebab asyik dok settle kes cerai.JAdilah lelaki penyayang kerana wanita ingin disayang dan bukannya untuk dianiaya.

 Numbers graphics Romantik tapi nakal
Yang ni pun penting jugak.Ciri macam ni aku rasa hanya ada pada orang tertentu jer..Korang kenalah romantik sikit tapi dalam pada masa yang sama korang kena 'nakal' jugak.Ini bertujuan untuk menceriakan si dia.Kalau aku,aku lebih prefer percintaan selepas kahwin.Sebabnya kalau korang nak buat romantik tapi nakal macam dalam cerita korea,tak ada masalah.Ikatan dah sah dan halal.Tak ada dosa.Tapi cover line lah sikit.Orang perempuan ni kita kena jentik sikit hati diorang.Barulah terasa.Ada perempuan yang tak berapa suka lelaki yang serious.Nak gurau sikit,dah nak marah.Ada jugak perempuan yang suka lelaki yang cool.Tapi bila dia buat silap,dia jadi anak kucing.Cute der...

Numbers graphics Menghormati wanita
Wanita suka lelaki yang menghormati mereka kerana ini akan menjadikan mereka hormat pada lelaki tersebut.Bila nak tegur sesuatu,tegur dengan cara yang baik.Bila nak minta sesuatu,mintalah dengan cara yang baik.Ini tidak.Asal tak bagi jer nak naik kuasa veto.Aku lempang baru tahu!Aku memang pantang lelaki yang suka mengongkong.Kau kena ingat.Siapa kau nak control hidup orang lain.Semua benda dalam dunia ini termasuk manusia,segala-galanya adalah milik Allah Yang Maha Esa.Satu lagi jangan sewenang-wenangnya pegang-memegang.Kebanyakan perempuan 

Numbers graphics Tidak Merokok
Yang ini memang majoriti ciri idaman wanita.Mana ada perempuan nak lelaki merokok.Kalau boleh diorang tak nak yang merokok.Kan merokok tu bahaya untuk kesihatan.So,guys janganlah merokok.Perempuan nak lelaki yang sihat supaya dapat spend time forever sehingga akhir hayat mereka.





Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...