Panda Boy Story Panda Boy: Buat Link Hover

16 June 2012

Buat Link Hover


Selamat pagi semua !!! ^_^.Dah sarapan ker belum?Aku belum lagi.hehe..Tak kesian ker kat aku??((tak pun))
Hari ni aku nak buat tuto cara macam mana nak buat link hover.Ala...benda yang jatuh berguguran kalau cursor sentuh kalau tekan link.kalau korang nak buat,follow step ni k.

 Dashboard--->Design--->Edit HTML

Tekan Ctrl+F atau tekan F3.Cari kod ni a:hover
dah jumpa?Pastu,korang copy pulak kod kat bawah ni.

color:#FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat;text-decoration:underline;
pastekan kat bawah kod a:hover
preview dulu.kalau tak de error barulah save.Ni ada beberapa hover yang aku jumpa.kalau hati dah berkenan,tok sah dok malu-malu.Amik jer...hehe




http://dl10.glitter-graphics.net/pub/590/590940trx4idmwj8.gif

http://dl4.glitter-graphics.net/pub/1175/1175324v8vs8exzv3.gif

http://dl4.glitter-graphics.net/pub/590/590954kvcubheyvl.gif

http://dl2.glitter-graphics.net/pub/76/76912l9gnc327mm.gif

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

credit to: Kak Lyssa

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...