Panda Boy Story Panda Boy: Masukkan Video Youtube ke dalam Blog

12 May 2012

Masukkan Video Youtube ke dalam Blog


korang...ari ni aku nak tunjukkan
cara nak letak video youtube dalam blog....
dah ramai dah yang tahu pasal ni...
x pe lah ...aku nak buat jugak...^_^

mula-mula....pergi kat youtube

then...taiplah video apa yang korang nak cari....
dah jumpa???tunggu video tu loading sampai penuh....
1...2...3...siap!!!
orait...let's go on...
tekan butang Share---->>butang Embed


akan keluar kod yang auto highlight...hah...copy lah kod tu

pastu back semula ke post korang....
tekan Edit HTML


pastu paste kod yang koranh copy tadi...


hasil nyer macam ni...



preview dulu....kalau dah puas....
gi basuh....hehehe...gurau jer...
tekan butang save tu okey...
bye_________^_^


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...