Panda Boy Story Panda Boy: Blockquote

13 May 2012

Blockquote


Today,aku nak tunjukkan macam mana nak buat blockqoute
blockqoute ni macam kat bawah ni hah...

cikuu...cak...
hahaha....dah nampak....
kalau korang nak buat...follow step ini...

Log in Dashboard > Design > Edit HTML
pastu...tick Expand Widget
tekan Ctrl+F atau F3 dan cari kod nie dan paste

]]></b:skin> 

Dah jumpa???Orait....let's go on..
Next,korang paste kod bawah ni atas kod ]]></b:skin> 


.post blockquote { background-image:url("URL IMAGE"); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #000000; margin:1em 20px; }


URL IMAGE tu korang boleh tukar dengan yang lain.korang boleh cari kat sini


Border pulak ikut suka korang lah nak tebal mana 5p0x ke 10 px ke...atas korang


#000000 ialah kod warna...Ichi pilih tu warna hitam...kalau korang nak tukar ,pergi kat sini


ia akan jadi macam ni

.post blockquote { background-image:url("http://content.mycutegraphics.com/backgrounds/stars/starbg23.gif"); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 5pxsolid #000000; margin:1em 20px; }
]]></b:skin>


pastu save....
then,nak tengok jadi ke tak,korang tekan new post
taip lah apa apa
pastu korang highlight dan tekan qoute 



pastu preview....jadi tak???
kalau jadi bagitau orang eh...okey..bye-bye


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...