Panda Boy Story Panda Boy: Cara Nak Letak Favicon

13 May 2012

Cara Nak Letak Favicon



Hari nie aku nak tunjuk cara nak letak favicon...
Tau tak apa tu favicon...??
Ala...yang kecik-kecik tu...
kalau bahasa paling mudah korang paham...
yang cute miut tu...hah...yang tu lah....
favicon tu macam logo blog korang ler...




korag nak letak tak favicon nie??
kalau nak letak .....
follow step kat bawah...
orait???

Log in-->Dashboard-->Design-->Edit HTML
Tick Expang Widget Templates....
Tekan Ctrl+F dan cari kod nie

</head>

dah jumpa???berez...let;s go on..
pastu copy kod dan paste kod kat bawah ni di sebelah kod tadi

<link href="URL FAVICON KORANG" rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

Ia akan jadi macam nie

</head><link href='http://dl7.glitter-graphics.net/pub/501/501657i92p8yxkrl.gif'rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

then...tekan butang preview dulu...
kalau dah puas hati...baru lah save...
Orait...easy right???
kalau korang nak favicon yang cute miut...
tekan gambar sushi kiut tu

Remember!!!
kalau korang nak cari imej favicon,
cari yang kurang daripada 100kb tau...
kang tak pasal-pasal kang
tak menjadi pulak..

okey...see ya!!!

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...