Panda Boy Story Panda Boy: Bentuk-Bentuk Border

15 May 2012

Bentuk-Bentuk Border


Nak x border macam aku punye kat sidebar & post title??kalau nak follow step kat bawah... 
Dashboad-->Design-->Edit HTMLTick kotak expand widgetyang ni untuk post titlekorang cari kod ni
.post h3 {
x jumpa??cer usha yang ni pulak 
h3.post-title {
pastu pilih bentuk boeder yang korang nak dan copy kod di bawah nyer
then pastekan dibawah kod yang korang cari tadi..


-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px; 
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;

-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
border-bottom: 3px solid #000000;
border-top: 3px solid #000000;

warna hijau--->ketebalan border
warna biru--->style border sama ada solid @dashed @ dotted
warna merah--->warna border


untuk sidebar pulak...
korang cari kod ni
h2 {
copy kod border dan pastekan dibawah kod h2 { 


selamat mencuba ...=(^_^)=

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...