Panda Boy Story Panda Boy: Allah Sayangkan Hamba-Nya

05 March 2016

Allah Sayangkan Hamba-Nya




Hmmm….kenapa aku nak emo sangat hari ni?Tak suka…hmmm



Kadang-kadang disebabkan benda kecil pun kita boleh emo kan?Even one word can hurt others feeling.

Intonasi suara yang berbeza boleh bagi maksud yang berbeza.Contohnya intonasi kau kat orang lain berbunyi tegas tapi orang tu boleh tafsir sebagai satu perasaan marah.

“Ala…tu nak emo.Manja terlebih…over…” 

Manusia boleh cakap macam-macam tapi hanya orang yang pernah rasa je tahu macam mana perasaan tu

Aku ni entah la…memalam ni rasa nak emo pulak.Aku jadi cepat terasa dengan orang sekeliling aku.Manusia mana yang suka orang marah dia.Of course tak suka.Aku rasa macam orang sekeliling aku anggap aku ni lembap.Low giler kan self-confident aku?....Tapi tu la….aku macam lambat hadam pertanyaan orang.Setiap kali orang tanya mesti aku akan buffer jap pastu minta ulang balik soalan.Orang kena terangkan balik dekat aku one by one.So,maybe diorang akan fikir itu menyusahkan.Penat tau terang kat orang.Yeah…I got that feeling.Aku perlukan masa untuk hadam tapi time always priority.Everything nk cepat.Zaman sekarang manusia kena jadi pick up.Sadiskan hidup aku?....

Because of this,aku dapat perspektif yang orang sekeliling aku hanya mainkan aku.Bila bosan,cari aku tapi bila dah ada yang lain,aku ditinggalkan….hmmm…aku dah macam susah nak bagi kepercayaan kat orang.Its like friend just a friend unless he can proves that he really want to be your friend.Kawan untuk ketawa senang dicari tapi kawan untuk menangis susah nak cari….


Sedikit emo hari ni maybe sebab rasa tak function dalam group work…haha…apapun,just relay on Allah coz He never left you or me alone.Friend can left you just like that and find a new one but Allah never left you in whatever circumstances.Lega sikit dapat share apa yang terpendam.Manusia itu sifatnya lemah.Tak semua beban boleh dibawa sendiri.

I always said this to myself :

“Allah sayang aku sebab tu Allah uji perasaan aku dengan ragam manusia dan kehidupan.I’ve to be strong and continue life for Allah and what He has give amanah to me which is my parents.”


So,kalau korang pernah rasa apa yang ak rasa,just think positive dan ambil itu sebagai ujian dari yang Maha Esa.

Assalamualaikum….


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...