Panda Boy Story Panda Boy: April 2015

22 April 2015

EXO NEXT DOOR EP 5 [ENG SUB]

EXO Next Door






Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Wrong Face Expression






X : “Hai Awak..”

Me :“Hmm…”(Senyum pendek)

X :‘Huh…sombong!’

Me : hmmm.....



Ahh!!!Aku benci bila orang kata aku ni sombong.Aku tak sombong la.Aku cuma tak tahu nak react macam mana.

Ada sesiapa yang pernah alami situasi macam di atas?Mesti ada kan….some in time.Huhu…aku pernah tau.Aku punya weakness ialah aku takkan ingat sangat nama orang yang aku baru kenal.Kena ambil masa sikit.Kalau ingat pun,samar-samar je.So,adalah budak dalam kelas aku nih tegur aku.Aku senyum dah.Seikhlas hati sepenuh jiwa dah.Tapi dia still label aku sombong!Dalam hati aku,’Kurang asam punya budak!’Memang bengkak giler hati aku@terasa hati.Dah orang label aku macam tu,memang potong stim habis la nak buat kawan.

Brader,sister,tak semestinya apabila seseorang tu tak bagi reaksi sangat walaupun dah tegur,dianggap sombong.Diorang juz tak tahu macam mana nak react.Tak tahu macam mana nak buat ekspresi wajah yang betul-betul menggambarkan perasaan sebenar dorang.Senang citer tak reti nak express feeling.Paham?

Contohnya bila ada puji kita ke or anything,kita senyum macam acuh tak acuh.Itu bukannya bermaksud yang kita ni sombong@tak friendly,tapi itu memang natural!Kalau dah memang cara dia senyum memang macam tu,nak buat macam mana.Takkan kau nak pergi tarik mulut dia sampai ke telinga.Jadi kerja pulak!


“Cubalah perbaiki sikit cara senyum tu biar nampak sikit ikhlas tu.Warm smile brader…”

Memang la boleh diperbaiki tapi akan ambil masa.Golongan wrong expression nih memerlukan bantuan sekeliling untuk merangsang dia supaya senyum dengan lebih manis.Senyum dengan confident(tapi jangan over) and senyum dengan ikhlas.Diorang memerlukan seorang model untuk dia pelajari cara untuk express kan feeling diorang.

So,jangan senang-senang nak label seseorang tu sombong.Ada orang yang kat luar lain tapi kat dalam lain.Hati manusia bukannnya kita tahu.Hanya Allah yang tahu hati kita macam mana.




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

19 April 2015

Vampire Flower Full Series Eng Sub

Synopsis
This story was about Louis (Seo Jae Hyeong),a vampire who set out to find the vampire flower in order to become a Lord of Vampire World.One day,Seo Yeoung (Kim Ga Eun),a high school girl accidently hurt her finger after touch a flower at her mother flower shop.Louis react quickly to the smell of the blood and he know that Seo Yeong might can help him to find the vampire flower.He approached Seo Yeong and ask her to help him to find the flower in order to defeat the Ashwel.







Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

18 April 2015

The Return of Superman EP 72









Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

The Return of Superman EP 71









Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

The Return of Superman EP 70











Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

The Return of Superman EP 69










Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

The Return of Superman EP 68


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

EXO NEXT DOOR EP 4 [ENG SUB]


EXO Next Door












Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

EXO NEXT DOOR EP 3 [ENG SUB]



EXO Next Door










Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

EXO NEXT DOOR EP 2 [ENG SUB]



EXO Next Door










Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

EXO NEXT DOOR EP 1 [ENG SUB]




EXO Next Door











Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

EXO Next Door Web Drama Eng Sub

EXO Next Door
Wahh.....EXO dah ada drama sendiri.Web Drama ini ada hasil daripada collaboration antara SME ngan Syarikat telekomunikasi LINE.Heroin dalam cerita ini ialah Moon Ga Young.Drama ini akan ditayangkan pada setiap hari selasa dan khamis.Jumlah Episode ialah 16.So...selamat menonton kepada peminat KpopErz...Check their trailer below...


Moon Ga Young





Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...