Panda Boy Story Panda Boy: Trivia Suamiku Encik Sotong

01 November 2014

Trivia Suamiku Encik Sotong


Hai geng...hari malam ni aku nak citer pasal drama yang sedang nak hot kat Astro Ria saluran 104.Drama Suamiku Encik Sotong !First tengok episode drama ni,terus aku kasi..

"...well,not bad.Boleh tahan.Nampak macam ada comedy sweet romance gitu."

Aku rasa yang kaki hantu novel kat luar mesti dah tahu yang cerita ni diadaptasi daripada novel Suamiku Encik Sotong.Tajuk pun dah sama.Jom baca sinopsis dia sikit.


ERICA SOFFEA melonjak kegembiraan. Mana tidaknya, dialah bakal peneraju Khaleeda Holding. Walaupun hubungannya dengan arwah nenda bu-kanlah baik sangat pun. Terasa macam hendak buat aksi akrobatik ketika namanya diumumkan. Naik senak kepala Erica bila dia terpaksa dijodohkan dengan sotong peliharaan nendanya, Farish. Dah lah tak macho, pakai baju warna pink. Kalau bercakap tangan bukan main lentik lagi macam orang nak main mak yong. Farish terpaksa menerima Erica kerana dua sebab. Pertama, sebab wasiat arwah Tengku Khaleeda. Kedua, kerana tidak tahan dengan perangai berlagak Erica. Lagipun bukan lama sangat dia perlu bergelar suami pada diva berlagak itu, tiga tahun sahaja. Dalam tempoh perkahwinan mereka jatuh cinta. Tapi... cinta itu bukan milik mereka berdua. Milik siapa ya?Peninglah, kalau dah dapat suami sotong. Bukan hanya lembut fizikaltapi lembut juga hatinya. Erica pula terpaksa terus bersama dengan Encik Sotongnya kerana cinta. Encik sotong bukan lelaki biasa, tetapi lelaki yang sanggup berkorban segala-galanya demi tidak mahu melihat Erica merana. Walaupun jiwa lelakinya menderita, tapi sampai bila?

“Amboi sedap aje mulut kau mengata kat aku. Aku pun tak ingin nak ambil perempuan macam kau ni jadi isteri aku tau. Mulut macam puaka.” - Farish

“Bukanlah Kak Ain, bukan Rica nak sembunyikan suami Rica. Tapi dia sibuk maklumlah nak jahit baju pertunangan Izhan dengan Qarina. Faham-faham ajelah golongan tengku-tengku ni bertunang pun kena buat yang grand. Baju tu kalau boleh bukan setakat labuci, lampu lip-lap tu pun kalau boleh suruh dipasang kat baju. Itu yang suami saya sakit kepala. Nak fikir macammana nak letak lampu lip-lap kat pergelangan tangan.” - Erica


Tu sinopsis buku.Belum tentu sama dengan jalan ceritakan.Director mesti kasi lain sikit daripada novel walaupun diadaptasi.Ya tak?Dalam drama ni heronya ialah Sharnaaz Ahmad dan heroinnya ialah Amyra Rosli.Yang lain ada Amar Baharin yang pernah berlakon dalam slot akasia Kerana terpaksa aku relakan.


So jangan lupa saksikan Drama Suamiku Encik Sotong di Astro Ria saluran 104 pada setiap hari Isnin jam !0 malam.
ni aku ada buat memes.Just for fun okey.Tak ada menyentuh sebarang isu yang sensitif dan bukannya untuk menyindir sesiapa.Ini hanyalah sekadar gurauan yang menghiburkan.Maaf kalau ada yang terasa secara tak sengaja.Aku hanya manusia.Maaf kalau memes tak best...hehe






Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...