Panda Boy Story Panda Boy: August 2013

30 August 2013

Cucu kedua Ustazah Siti Nor Bahyah

Photo: Doktor & 3 jururawat bersama anak & menantu ustazah yg berada dlm bilik bersalin merasa syukur pd Allah & tersenyum gembira kerana sebaik sahaja ustzh sebut dlm Semanis Kurma agar tlg doakan menantu ustzh selamat melahirkan & Allah mudahkan semuanya..habis je sebut,dgn izin Allah tepat jam 10.28mlm,alhamdulillah baby perempuan pun lahir (cucu kedua ustzh & ustaz).Dr senyum je sbb mrk sempat tonton SKurma & sdg tunggu ustzh sebut sesuatu.Ustzh pun tak tahu Dr & jururawat2 sdg tonton Skurma sambil tunggu baby lahir.Hebat kuasa Allah.TKasih semua yg mendoakan.Tksh Dr Rasliza KPJ Kajang yg   menyambut baby & terima kasih jururawat2 semuanya.Moga diberkati Allah..amin.
WAh !!! Ustazah dah dapat cucu baru.HAih..makin bertambah orang baru dalam keluarga ustazah.Tahniah dan semoga Allah menambah rezeki keluarga ustazah.Mesti cucu ustazah comel macam neneknya juga.Nama cucu Ustazah ialah Wan Nur Syarifah.......
Selamat dilahirkan pada pukul 10:28 malam.Memang kebesaran Allah.Allah itu Maha Kuasa.Sebaik sahaja Ustazah Siti Nor Bahyah selesai semanis kurma terus dapat cucu kedua.Ustazah,saya cadangkan nama Wan Nur Sharifah Nadhirah sebab maksud Nadhirah itu yang berseri dan yang segar.Nanti dia boleh lah jadi penyeri hidup ustazah.Betul tak?hehe...Apap pu tahniah untuk Ustazah sekeluarga.Semoga hidup sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah.Amin~~
Photo: Assalamualaikum dan selamat pagi.Alhamdulillah
cucu ustazah yang kedua baru dilahirkan semalam jam 10.28 mlm,sebaik sahaja rancangan SEMANIS KURMA ,selesai.Cadangan nama ialah Wan Nur Sharifah.........tolong, beri nama tambahan satu lagi sebab cucu pertama ustazah namanya Wan Nur Sharifah Balqis,terima kasih kpd sahabat FB yg telah mendoakan.cadangan nama yg terpilih in sha Allah,HADIAH ISTIMEWA akan diberikan kpd sahabat FB yg telah memberikan cadangan tersebut.
Walaupun ustazah dah ada dua cucu,tetap cantikdan manis macam buah kurma....hehe
Bertuahnya dapat mentua yang baik macam ustazah.Sentiasa mendoakan yang terbaik untuk menantunya.

NAk maMPus !!!
Aku NAk SkyLIne der...
JAngan amBil mudah benda ni..
Semangat Merdeka


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

11 August 2013

Masalah Secret Crush


Ah... !!! Susahnya bila ada secret crush kat seseorang.Tapi bila kes macam ni,mesti orang tu tak nak kat kita.Kira macam cinta bertepuk sebelah tangan ler.Setiap hari kita rindu kat dia,termimpi-mimpi kat dia sampai mengigau malam...haih...akhirnya kita jugak yang terseksa.Bila tiba birthday pulak,sentiasa ternanti-nantikan ucapan daripada si dia tapi hempeh...huh...kacaunya jiwa.Akhirnya sedih sorang diri..huhu...menangis tak berlagu.Nak marah sebab tak ucap happy birthday,nanti dia jawab:

"Apa kes aku nak ucap kat kau pulak?"  Tak pun

"Sorry.Aku lupa.Okey la Happy birthday..."

Lepas ucap,nak merajuk sebab dah terlambat,..pulakk..nanti dia jawab pulak:

"Lantak kau la nak merajuk ke ,apa ke..."  tak pun macam ni jawapan dia

"Kau ni apa hal nak merajuk?Kau bukan makwe aku pun.Macam budak kecik."

Karang ada yang menangis pulak tak dek lirik.Sebab kita nak marah si dia tak boleh sebab dia tak tahu pun kita suka kat dia dan dia pun anggap kita ni gitu-gitu jer...tulah yang susahnya bila ada secret crush ni.Akhirnya hati jugak yang terluka.......
Bila time dia susah dia cari kita,bila senang buat dek jer....kita kat sebelah ni dah buat macam -macam supaya dia suka kat kita tapi akhirnya teta dipandang sebelah mata jer tak pun tak pandang langsung.
Bila si dia bergurau senda dengan perempuan  lain dan sebaliknya,of course kita cemburu sebab kita suka dia !  
 Bila cemburu mesti memberontak,dia tegur sikit,kita dah..nak marah-marab.Pastu dia tanya :
"Tanya sikit nak marah-marah pulak.Apa hal?Period ke apa?" tak pun macam ni ....yang ni baik sikit,lembut sikit nada suara

"Awak ni kenapa?Sakit ke?Nak pergi hospital?"

Woi cik kot,kita memang sakit tapi kalau pergi hospital,kita gerenti doktor tak boleh bagi ubat punya.Kita sakit hati dan mata dan telinga sebab cemburu.....tapi kita cemburu macam mana sekalipun,awak takkan nampak sebab kita suka awak dalam diam...Awak tak faham lagi ke?Kenapalah awak susah sangat nak faham?Mungkin belum sampai masanya kot tak pun mungkin tulang rusuk kita bukan milik awak...tapi kita suka awak..huhu...
So apa penyelesaian untuk masalah secret crush ni?Bagi aku mudah jer..hehe
  Solat istikharah banyak-banyak.Minta pertunjuk daripada Allah.
  Redha jika dia bukan Adam mu.Untuk mengubat hati yang lara,katakan pada diri sendiri macam ni:

Sesungguhnya Aku redha di atas apa yang terjadi kepada diriku kerana semua ini takdir Allah ke atas diriku.Sesungguhnya Allah mengujiku kerana Dia menyayangiku....
  Mulakan hidup baru dengan senyuman.
Mudah-mudahan apa yang aku kongsi kat sini dapat membantu golongan yang memerlukan...



Cinta Sejati 2013
Ketupat Besar Dekat Bas !!!Meh Gi Tengok
Raya Pun Sesak ???
Fikir-Fikirkan lah semula....





Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

06 August 2013

SEGMEN: JOM KLIK IKLAN BERSAMA FARAH SYAMIMI

Vimo
Dimo
Nimo
Limo
Kimo

Berakhir pada :
24 SEPTEMBER 2013 JAM 11.59 MALAM

Nak join tekan ----> SINI


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

04 August 2013

I'm back !!!

Dah lama aku tak update blog.Dah berhabuk dah...ish..ish...tak patut..hehe...Sorrylah.Aku kan SPM candidate.So,busy la sikit.Orang cerdik kena usaha lebih untuk jadi bijak.Pastu baru la boleh jadi genius.Actuaaly,aku tak ada apa-apa pun nak tulis.Raya dah nak dekat tapi kuih raya tak buat lagi...hehe...Kesian siapa datang rumah aku.Aih...tak sampai target nak jadi isteri mithali...Ahh...aku ada citer nak kongsi ngan korang...tetiba jer datang menjunam kat kepala hontak aku.

Citernyer macam ni...keke...hari tu aku nagn group aku buat oral bahasa inggeris.Perah punya la perah otak nak cari idea untuk tajuk oral.Tapi kitorang bukan pikir sangat pun.Speaking jer banyak...membebel tak tentu hala.Last-last 2 period BI habis macam tu jer.Keesokan harinya kena buat  real punya oral.Kelam kabut cari idea.Nak buat tajuk ni,kata cliche la,buat tajuk tu,tak de kelas la...macam-macam alasan.Pastu Madam panggil kumpulan pertama.Korang tahu kumpulan pertama yang kena?Memang la korang tak tahu sebab korang tak dek kat situ.KUMPULAN AKU !!!Time tu memang gelabah tahap gaban.Sebab nyer tak tahu nak speaking pasal apa.Last-last main hentam keromo jer...keke...Kitorang cakap pasal nikah.Bab yang paling best.Yang peliknya hati aku tak pula berdebar.Steady jer...relax...

Keesokannya,kumpulan aku kena panggil untuk buat oral depan pentaksir.Memang terkejut giler sebab segalanya berlaku secara SPONTAN !!! Giler....cuba korang bayangkan speaking depan pentaksir dengan tak adanya apa-apa perancangan.Akhirnya,pasrah jelah....Tapi alhamdulillah,everything is okay....berjalan lancar licin sampai tergelicir....pengajarannya,setiap perkara perlu ada perancangan untuk berjaya.Kalau tak ada,akan macam aku ni lah.Main hentam keromo jer....haih....

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...