Panda Boy Story Panda Boy: June 2013

04 June 2013

Cinta Selepas Kahwin ?


Haih...sejak akhir-akhir ni banyak pulak citer pasal orang cinta selepas kahwin.Contohnya macam Fauziah Ghous,citer saya sebenarnya isteri dia...haih..banyak la...(lebih daripada satu kan....)


Best ke bercinta selepas kahwin?Tengok dalam cerita memang la best.Tapi realitinya?
Ada suatu ketika,time aku and the gang tengah lepak,coz tak dek mende nak buat,so kitorang borak-borak kosong.Tup-tup....tercerita pasal kahwin.Saja-saja....hehe.Adalah sorang member aku ni,dia cakap dia lebih prefer bercinta selepas kahwin.Dia nak suruh mak dia tolong carikan.Adalah member aku yang lain turut sokong.Tapi jauh di sudut hati aku,aku tak sokong.Apa yang aku tak sokong ialah berkenaan dengan mak dia tolong carikan jodoh.Kadang-kala pilihan orang tua memang baik dan kadang-kala tersilap.Zaman sekarang berbeza dengan zaman dulu.Orang zaman sekarang pandai 'berlakon'.

Kita tak kenal hati budi si dia.Tup-tup kena nikah? Apa kes..? Buatnya si dia tu kerja yang tak elok,tak ke naya dibuatnya.At least,biarlah kenal sikit.Tapi kenal sikit pun tak jadi jugak kalau si dia tu pandai berlakon...hurm...susah...susah...Tapi aku tak nafikanlah,kadang-kadang bila terfikir balik,especially time dok belajar bab nikah kahwin,ada terselit sedikit kemanisan dalam percintaan selepas kahwin.Mula-mula malu-malu kucing,lepas tu malu-malu apa pulak...ntah...hehe

Sebab tu lah orang kata jodoh,maut dan ajal,semuanya di tangan Allah.Walaupun kita tak tahu tulang rusuk siapa yang kita ambil and 'pinjam',yang sepadan akan tetap bertemu dengan yang sepadan.Macam kata-kata ustazah aku :

"Kalau nak jodoh yang baik,kita kenalah jadi baik dahulu."


Mana korang lebih suka ?
Bercinta selepas kahwin atau bercinta sebelum kahwin ?


Handsome ke G-Dragon?
Acer !!!! Cool...brader...!!!
Nak menang iPad mini free?



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

01 June 2013

Ingat Diri tu Perfect Sangat ke...



Weii...panas giler hati aku !!! Sampai dah hangit telinga aku dibuatnya.Haih...nak jugak aku lepak-lepuk-lepik jer mulut tu.Tapi sabOr jer la...

Sabar aku pun ada hadnya.Kau (bukan korang yer...jangan nak perasan pulak) ..kalau nak kutuk orang ke,keji orang ke atau cela orang ke,baik kau buat kat tempat lain.Bukan depan aku dan bukan dengan aku.Mata aku sakit,telinga aku panas ...hah..hati aku terbakar.Aku pantang tengok dan dengar orang kena kutuk atau dicela depan aku...aku tak tahan.Aku malas nak buat dosa free.
            Aku BENCI !!!!

Ayat Al-Quran sendiri dah terang-terang menyatakan bahawa mengutuk atau mencela orang lain adalah BERDOSA !!! Ada PAHAM ??!!!

Maksudnya:

Wahai orang-orang yang beriman!Janganlah suatu kaum lelaki menghina kaum lelaki yang lain kerana mungkin kaum yang dihina itu lebih baik daripada kaum yang menghina dan janganlah kaum wanita menghina kaum wanita-wanita yang lain kerana mungkin wanita yang dihina itu lebih baik daripada wanita yang menghina.Janganlah kamu mencela diri kamu sendiri....

Surah Al Hujurat 49:11



Wei,sebelum kau nak kutuk orang,cermin diri tu sikit.Perfect sangat ke sampai kau nak kutuk orang tu?Dah rasa diri tu perfect sangat ke macam nabi sampai sedapp...jer mulut kau dok mengutuk orang? Nabi sendiri pun tak pernah mengutuk umatnya walaupun baginda seorang yang maksum.Kau yang dah beribu-riban dosa,main sedap...jer kutuk orang..huh 
 
Kau nak ke saham kau kat neraka tu naik?Daripada kau dok mengutuk orang tak tentu hala,baik kau pergi ambil wuduk,solat dan istighfar banyak-banyak..ye..huh..

Daebak !!!

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...