Panda Boy Story Panda Boy: Jujurlah pada diri sendiri....

27 May 2013

Jujurlah pada diri sendiri....






Dah habis baca dah?Paham tak apa yang kartun tu cuba nak sampai kan?Ha..mesej nyer...kita tak boleh menipu dalam apa jua keadaan walaupun terdesak...kalau nak temberang penyangak tu lain citer la....

kalau menipu dalam exam,agak agak la doi...ni sampai sanggup pergi jelajah ke sekolah lain semata-mata nak pinjam kertas peperiksaan...haihh...doublekot betol la...agak-agak lah brader...dapat peruncingan lain citer..ni lu pergi scan habis satu paper...pastu kau hafal lagi answer nyer....tu dah kira melampau la...

Brader,tak mau la macam tu..kita kena ingat yang setiap perbuatan kita ,ada yang mengawasinya.Kita takkan gembira dengan result yang kita peroleh dengan cara menipu.Result FAKE der..kalau berniaga,untung sekejap je....pastu K.O !!!

So,dalam apa jua keadaan,berlaku jujurlah.Allah sayang orang yang jujur tau.Macam perkahwinan la,antara suami isteri perlu ada kejujuran supaya perkahwinan itu kekal bahagia...tala molek....awa bbaru belajrar bab Nikah Kahwin....hehe.....


Scholarship
TIMETOSOX
LELONGAN CAMERA !!!



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...