Panda Boy Story Panda Boy: April 2013

27 April 2013

Pertandingan Video kreatif dah dilancarkan

Daebak !!!....Pihak SKMM dengan kerjasama Kementerian Pelajaran Malaysia, Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM) dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS) telah menganjurkan pertandingan mencipta video kreatif Liga Remaja Kreatif
Sememnang aku menantikan pertandingan ini....korang pun kalau berminat,,boleh la join
Korang nak aku reveal hhadiah nyer..??uuiiihhh....lumayan bro...

Hadiah
Peringkat Negeri


Hadiah tempat pertama    : RM5,000 beserta kamera digital, trofi dan sijil penyertaan
Hadiah tempat kedua       : RM3,000 beserta kamera digital, trofi dan sijil penyertaan
Hadiah tempat ketiga       : RM2,000 beserta kamera digital, trofi dan sijil penyertaan
Hadiah saguhati               : RM500 x 7 dan sijil penyertaan


Peringkat Kebangsaan


Hadiah tempat pertama  : RM10,000 berserta iPad dan trofi
Hadiah tempat kedua     : RM7,500 berserta iPhone dan trofi
Hadiah tempat ketiga     : RM5,000 berserta iPhone dan trofi
Haa...amacam...lumayan Tak??so apa tunggu lagi?Meh la join...
Tema untuk pertandinagn video ini ialah...jeng..jeng...jeng...
Tema bagi pertandingan Liga Remaja Kreatif 2013 adalah KLIK DENGAN BIJAK

Korang mesti tak faham apa itu KLIK DENGAN BIJAK kan?


Klik Dengan Bijak adalah sebuah program yang membudayakan penggunaan internet secara positif berteraskan 3 aspek iaitu Keselamatan, Tanggungjawab dan Kewaspadaan yang menitik beratkan Kawal Selia Kendiri dalam membendung masalah penyalahgunaan internet. 
Nak tahu lebih lajut  pasal KLIK DENGAN BIJAK ni,korang pergi kat sini dan sini.kat situ ada menyediakan maklumat tentang KLIK DENGAN BIJAK .Kena translate la sikit.Diorang taip kotorang putih.
So macam mana nak join? Lupa pulak aku nak cakap.hehehe..sorry guys...
Korang boleh baca Syarat-syarat nyer kat sini ataupun kat sini...syarat nyer panjang sangat...tak dek la panjang sangat...sikit jer..hehehe...haa....korang baca la sendiri syarat-syarat yang perlu dipatuhi.Borang pernyertaan pun ada kat pautan tu jugak.Kalau ada apa-apa citer baru,insya-Allah aku akan update.

#pasal borang penyertaan tuh,kalau korang klik web ni,maybe tak jadi atau diorang tak letak lagi atau laptop aku yang bermasalah...hehe...so untuk option korang boleh pergi kat sini @ sini...hehehe

JOM JOIN RAMAI-RAMAI !!!!



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

AKHIRNYA MENJADI RACUN



Kadang-kadang kita tak lepas daripada diuji oleh Yang Maha Esa.Akan tetap ada ujian yang mendatang.Allah takkan uji hambanya dengan ujian yang sia-sia kan?Pasti ada hikmah yang perlu kita cari.Aku sebenarnya kesian kat kawan aku.Aku bagi  nama K la.Aku dan K ambil aliran yang berlainan.So,K ni berkawanlah dengan kawan aku yang lain.(Aku bukan nyer ada sorang jer tau kawan) 

Satu hari,aku perasan yang K ni dah tak lepak dengan gengnya(Kawan aku yang lain tu la).So,hati aku kata diorang dah gaduh.Memang betul tekaan aku.Diorang memang gaduh.Nak tahu kes apa?Kes nyer ialah...K ni dah lama memendam rasa dengan salah  seorang daripada geng nyer...

So apa yang aku nak cakap kat sini ialah kalau kita try pendam sesuatu perkara yang akhirnya boleh menjadi racun,kita jugak yang akan menderita.Cuba luahkan rasa sakit hati kita...At least legalah sikit.Rasa ringan la jugak beban yang ditanggung.Kalau cekal dan tabah ,tak kisah la....Ni...main yang dok rok cetong....masalah tuh...

"Cakap memang la senang.Buat nyer dia terguris...lagi paroks..."

memang tak dinafikan,nak menjaga hati orang lain memang susah...lebih baik terluka daripada melukai...tapi kalau kita jer asyik terluka,kita jugak yang merana.Tak aci macam tuh...Ada satu kata-kata yang aku rasa matching la dengan situasi macam  ni ...

Katakan yang benar  walaupun pahit...

Kadang-kadang,bila aku tengok K nangis,kesian pulak aku....sampaikan aku sendiri pun tak  tahu  dah nak buat macam mana...terkelu rasa lidah dibuatnya...kalau korang ada apa-apa nasihat,share la sikit...mana tahu kot-kot boleh membantu....kalau boleh aku tak nak K  stress...tambahan lagi exam dah nak  dekat...huhu...T___T

p/s: Ahhh...!!!! frustnyer citer saya sebenarnya isteri dia tak  main kat TV....eeiii...TV 3ni nak kena dengan aku....

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

12 April 2013

Doodle Muslimah


Aih..mendung jer hari ni kan..?Sejuk pulak  tu.....Tapi Alhamdulillah sebab Allah  dah turunkan hujan untuk kita sebagai  rahmat...Kalau minggu lepas,memang basah habis baju walaupun tak mandi...heheehee...
Untuk  petang yang redup ni aku  nak update sikit jer...Aku nak  post doodles yang aku buat...saje-saje...comel tak?.hehehe...kalau nak sila kan ambil...semuanya dah ditrasparentkan background nya...insya Allah,doodles yang lain akan menyusul....bye..~_^








Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...