Panda Boy Story Panda Boy: March 2013

30 March 2013

Segmen : Tambah Followers by Nurul

Nak join ??? Klik Sini
Tamat pada 31 March 2013

Jom Join Ramai-Ramai !!!!


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

29 March 2013

TERLALU BANYAK PERSOALAN.....

Perlukah kita berubah hanya semata-mata untuk orang yang kita suka?Mungkin perlu.Macam suami isteri.Si Isteri berubah supaya si suami sayang kat dia kerana dia tahu bahawa syurga terletak dibawah tapak kaki suami....(yang ni dah confirm)
Macam mana pulak dengan orang yang kita suka tapi belum tentu si dia akan suka pada kita?(tak confirm) ?????Like Couple...hurm...
Setiap orang ada pandangan masing-masing.Ini pandangan aku.
Untuk kes macam ni,aku kira 50-50.Ada yang bernasib baik dan ada yang akan bertepuk sebelah tangan.Pada aku,tak releven untuk kita berubah kerana seseorang.Baik kita berubah kerana Allah.Kalau kita berubah kerana seseorang hanya mahu membuatkan si dia suka kat kita (sebab kita ikut taste dia) ,belum tentu si dia akan suka pada kita.
Baik kita jadi diri kita yang sebenarnya.Tak perlu nak hipokrit.Bagi aku,setiap pasangan akan menerima pasangan mereka seadanya kerana manusia ini saling melengkapi.
Adat bercinta.Ada yang terluka dan ada yang melukai.Ada bahagia dan ada duka.Tinggalkan yang duka.
Tapi ada satu persoalan.Agak-agak korang boleh jawab tak?
Mana lebih baik,TERLUKA atau MELUKAI?Pandai-pandailah korang jawab sendiri.....
Peritnya untuk melupakan seseorang kan...hurm....

aku selalu (bukan selalu pun) dengar kawan aku yang bercinta monyet citer kat kawan-kawan aku yang lain (bukan aku sorang ) yang diorang kadang-kadang susah nak melupakan orang pernah disayangi...
Untuk mencintai seseorang mengambil masa selama seminit
tetapi untuk melupakannya mengambil masa seumur hidup

kenapa perlu macam tu? Tak boleh ke kita tukar?
Untuk mencintai seseorang mengambil masa seumur hidup
tetapi untuk melupakannya mengambil masa selama seminit

Pelik kan bunyi nyer? Tukar ayat memang la boleh.Macam mana dengan perasaan? Boleh ke tukar?Kadang-kadang aku ada terfikir kenapa mengambil masa seumur hidup untuk melupakan seseorang atau sesuatu yang kita tak nak ingat.Korang ada jawapan?..hurm...

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Aku hanya manusia biasa...


Aku hanya menusia biasa.Ada hati.Ada perasaan.Ada jantung.Ada otak tau.Tahu apa itu rasa sedih,happy,terhina dan disindir.Aku paling tak suka kalau aku cakap apa-apa , diorang hanya angguk dan jawab 'ye'....it's bit annoying.I hate it...Kalau bahasa aku mudah jer,rasa macam kena TONYANG...bukan TOMYAM....

Aku paling tak suka kalau aku tengah serabut disebabkan kesalahan aku sendiri dan pastu ada manusia yang 'menekan-nekan' aku disebabkan kesalahan aku...so aku mintak maaf la kalau aku bertindak drastik...aku lebih suka lari daripada aku 'BOM' orang tu...aku tak nak marah orang..itu tak baik kan ?

Aku nak tanya korang apa perasaan korang kalau korang dok kat tempat aku?Apa yang korang akan buat ? Terajang orang ke atau tumbuk patung macam citer Shin Chan ?



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...