Panda Boy Story Panda Boy: February 2013

14 February 2013

tragedi hari valentine


Hari Valentine pun ada jugak berita yang mnyedihkan....adoii....Apa yang dok sedih sangat tu?
Ni haa...pasal budak Chinese meninggal dunia kat Berjaya Times Square ....Bukan jatuh tingkat satu der..TINGKAT 6 der...tinggi tu....sampai jadi trending kat Twitter...


Mangsa ialah Choo.Czek Yeng berusia 36 tahun (ada yang cakap 19 tahun..aih..pening-pening).Beliau dikatakan menyandar pada pagar di tingkat 6 sebelum jatuh pada pukul 10 pagi...kesian dia.. ada orang kata dia bunuh diri.Korang nak tahu apa kes nyer? Ala....gaduh dengan boyfriend ...pastu ada pulak ayat-ayat 'nakal' mengatakan yang Berjaya Times Square tu akan berhantu dah ....konon nyer....

Mangsa kemudian dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk dibedah siasat.Tiada kecederaan fizikal dilaporkan.
Apapun,aku ucap takziah kepada keluarga mangsa...kepada ORANG ISLAM,jangan buat macam ni okey.jangan disebabkan gaduh dengan awek ke,pakwe ke,terus je ambil keputusan nak bunuh diri...ingat yang hukum bunuh diri itu HARAM dan tidak akan masuk syurga tau....(peringatan sempena hari Valentine)


source: Death By Fall At Berjaya Times Square





Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

11 February 2013

kembar gangnam style



Aaa....berat nanang le si kembar ini....wabak OPPA GANGNAM STYLE dah kena kat si kembar ini...
Bukan setakat pandai sebut je OPPA GANGNAM STYLE rolling on the floor laughing emoticon nak menari pulak dia....eh eh eh....
Yang kakak tak berapa minat sangat la dengan OPPA GANGNAM STYLE ni...tapi yang si adik pulak yang hyper...
 

si adik ni jenis yang cepat menangkap apa yang dia tengok....macam handphone.Kalau dia nak main game,dia bedal la handphone siapa pun pastu dia picit sana,dia picit sini sampai dapat main game...kita tunjuk kat dia cara-cara  nyer,pastu dia buat sendiri la.......


aku sendiri pun tak tahu dia tengok kat mana la OPPA GANGNAM STYLE ni sampai boleh terikut-ikut...eeiii ....memang demam OPPA GANGNAM SYLE la.... eeehhh jap OPPA GANGNAM STYLE ni kena ganti  biar jadi 
"KEMBAR GANGNAM STYLE"crying with laughter emoticon



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

10 February 2013

Amar dah dibooking orang ...




Dah abis dah citer Setia Hujung Nyawa...best jugak tengok....hero pun handsome and heroin pulak cantik gitu....ni kira firstlah citer untuk slot akasia yang paling bez aku pernah tengok....


Handsome kan Amar Asyraf...?keke.....Nelydia Senrose pun comel...tapi hati hati...Amar dah berpunya...dah kena booking awal-awal lagi...sayang nyer....kira aku dah tak de chance la....smiley face laughing emoticon gurau jer.
Tapi kan seriouly aku cakap,Amar sekarang lagi handsome daripada Amar dulu



Bila dah ubah sikit style rambut tu...waduh....bisa gugur jantung ku ini....
Aku rasa kalau Amar kasi kenyit sikit mata tu..aih...berduyun nak minta jadi bini...hahaha...tapi Amar pun cakap
"Oops...sorry I dah dibooking oleh Cik Arna....Sorrry Ladies...."crying with laughter emoticon


Kepada Ladies,kumbang bukan seekor...betul tak..?Dah tak de peluang nak buat macam mana kan...tetapi kepada jejaka diluar sana,Nelydia Senrose mungkin solo lagi kot ker dah berpunya ??
Kalau solo,boleh lagi diisi....betul tak ?rolling on the floor laughing emoticon




 sweet giler aku tengok dua orang ni berlakon sebagai Zain den Ersalina....



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

01 February 2013

padan muka....

Aih..tak pasal-pasal kena tangkap ngan cikgu disiplin....hehehe...kes tak berapa berat pun dalam 2-3 kilo jer....korang tahu kes apa?haa..meh sini aku citer...hehe..kadang-kadang aku sendiri rasa nak ketawa bila teringatkannya
Kes ni terjadi beberapa hari yang lalu..fresh lagi.Hari tu,time balik sekolah,aku kan balik ngan kawan aku.So kitorang melalui bilik mesyuarat.Time tu guru-guru dok tengah meeting.Aku dan kawan aku ni buat rancangan nak curi-curi dengar lah apa menda yang dok meeting nih....kot kot berkaitan dengan budak-budak SPM.So kitorang pon berhenti kejap nak pasang telinga.Tengah dok SYOK!! dengar meeting,perasaan aku suruh aku tengok ke arah perpustakaan.
Tersengih aku tengok Cikgu disiplin.Time tu dia baru nak turun tangga.Aku pun cepat-cepat lapanggil kawan aku.Buat-buat sibuk....hehe....Bila dia dah hilang,terus aku ngan kawan aku cabut lari....biarlah tak boleh curi dengar pun sebab mencuri dengar itu tak baik....kalau TAK SENGAJA tak apa...Aku ngan akwan aku ni SENGAJA....hehe....agak-agak nyer apalah yang diorang meeting tu yer...???

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Masuk Air betul la...

Lepas habis jer periksa tov,terus pergi melancong...tak jauh pun... kat terengganu jer untuk PROGRAM KECEMERLANGAN PELAJAR SPM 'HALA TUJU PELAJAR SPM 2012 & 2013'...hehe ala..kira melancong la jugak tuu..Pergi melancong sambil memikirkan masa depan ku yang masih lagi siput babi atau krisis identiti...ni cikgu Fizik aku ler punya pasal....berleter punya leter...terkeluar la pasal siput babi....dia cakap siput babi ni TiNg ToNg....tak tahu dia tu siput ke babi..tu yang lekat kat aku nih....hehe
 



aku still lagi confused.Kadang-kadang ada terfikir jugak apalah yang akan jadi kat aku dalam masa 10 tahun ke hadapan?hmm...Nak kata minat engineering tuu..adalah sikit.Nak kata minat sains pun ada jugak...Nak kata minat bisnes pun ada...aih...kusut...kusut...rasa macam otak aku ni dah masuk air dah...
Tapi at least masa kat sana,adalah juga membantu sikit sebanyak.Aku tahulah jugak sikit macam mana perjalanan hidup aku.Aku tahulah sikit program asasi tu macam mana dan tahu jugak sikit pasal bidang engineering yang beribu cabang.Pihak Yayasan Terengganu ni akan bantu pelajar Terengganu untuk melanjutkan pelajaran tak kira sama ada di dalam atau di luar negara dan bukan setakat pelajar medic atau engineering,tapi untuk pelajar yang minat bahagian lain pun diorang akan taja dengan syarat MESTI CEMERLANG !!! .Contohnya architecture,Law,perakaunan dan seumpamanya.


Masa aku kat sana,aku suka berjalan.Kejap aku pergi bahagian medic,kejap aku pergi bahagian engineering...tu la yang masuk air...kuakua3x



  ni masa aku dok dengar pasal medic.aku dok belakang sekali...

Yang ni pulak time aku dok dengar pasal pesawat....ngantuk jugak....



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar



Aih...teringin nak masuk segmen ni lah before off to bed...
kalau korang berminat nak join,klik Leeyana Amzar
untuk mengetahui dengan lebih lanjut pasal segmen nih
korang baca sendiri la syarat-syarat tu yer.....

Lagu Aku minat GILER-GILER...hmmm...lagu...


RIGHT HERE WAITING BY RICHARD MARX

Ocean's apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I thought would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me going crazy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you



Waa...aku suka giler dengar lagu ni...especially bunyi piano..waaa.....

Korang pon ..cepatlah join....Kalau nak lebih gempak,meh sini aku listkan hadiah nyer...


Kamera Lomo (warna tak semestinya seperti gambar di bawah)
                         Earphone berbentuk ganggang telefon
                         Shawl 
                         Cermin mata style nerd
                         Purse
                        Rantai vintage 
                        Jam tangan ICE
                       Topup Rm5 untuk 2 orang sagu hati :)
                       1 Hadiah Misteri dari sponser "Neesa Ya'acob"
                        Casing enfon DOMO (handmade..bebeh :) 



                      Amacam?  MELETOOP !!! Habis hadiah wei....apa lagi ..join la cepat....



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...