Panda Boy Story Panda Boy: December 2012

25 December 2012

Apasal Hantu tak Bukak peti sejuk?



Hai..korang semua...selamat bertemu kembali kita dalam bual bicara paranormal kita yer....hehe..apa yang aku dok melalut ni...Actually...aku sibuk sikit sebab dok edit blog kawan aku...tu yang tak ada time nak update blog...kalau korang ada masa,silalah BW blog dia....still lagi new blogger macam aku.Blog dia aku edit semua merah.dah dia suka merah.Aku yang mengedit ni pun dah naik berpinar butir mata dok tengok warna merah jer..aih...sekarang ni dia dah tukar background...hehe
Klik sini untuk BW blog Meira Meiy
ermm...aku nak tanya korangsikit..pernah tak korang dengar,hantu buka peti sejuk ? Kalau buka periuk belanga tu ..pernah ler dengar tapi buka peti sejuk...dia buka macam mana eh... ?hurmmm
Pastu alien dari planet lain pun tanya :

"Apa hal kau tulis benda macam ni??"

Tak delah...aku dapat idea nak tulis entry ni pun sebab aku terbangun pukul 4 pagi.Pastu aku pergi dapur nak minum air sejuk.time syok dok minum tulah aku teringat pasal mak aku yang kena ikat ngan hantu keparat yang entah dari mana datang....tak pasal-pasal pergi melekat kat kaki mak aku.Pergilah melekat kat kaki 
Israel Setan tu.....biar tak leh jalan ....yang pergi melekat kat mak aku apa hal....eeii..marah ni.

Time mak aku kena tuh,dia cakap jangan makan nasi pada tengah malam sebab 'benda' tu akan makan.Habislah periuk belanga rumah aku...Ni lepas mak aku pergi jumpa ustaz la...So,bila aku fikir balik,hantu tu tak buka ke peti sejuk rumah aku ?Tak cari ker makanan dalam peti sejuk tu ?Dalam peti sejuk rumah aku ada banyak makanan.Ayam ada,daging ada,ikan ada...sayur pun ada...tak teringin ker....

Agak-agak hantu tu makan tak sayur ?Hantu vegetarian ?keke..~~smileyvault-cute-big-smiley-animated-013.gif  ker hantu macam tu?Maybe hantu tu tak buka peti sejuk rumah aku sebab sejuk kot..yelah sekarang ni kan musim hujan...sejuk tu memang lah....kot-kot hantu tu takut kena demam selsema kot...hehe..satu lagi.Tangan diorang kan lembik macam jeli.Nak buka peti sejuk pun tak kuat .Silap hari bulan hilang tangan...hahasmileyvault-cute-big-smiley-animated-013.gif

Cerita aku ni hanya gurauan jer...tupp...tupp...dapat idea nak tulis entry pasal ni...dah terlintas kat kepala otak ni,mencari laptop lah aku,nak menaip...hehe..agak-agak korang,Apasal hantu tak bukak peti sejuk ?hurmmm.....


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

20 December 2012

Suka nyer bila blog direview orang


Malam ni aku nak update sikit jer...Aku nak ucap terima kasih sangat-sangat kat Cik Wawa sebab sudi review blog aku yang buruk ni...hehe...Aku bersyukur sangat....Alhamdulillah.....aku tak sangka akan direview......thanks Cik Wawa



Jom terjah Blog Cik Wawa



Nilah taikun nya..hehe...






Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

17 December 2012

Doodle Ala Najwa Latif

Malam ni aku nak post doodle yang aku buat...biarlah tak comel macam orang lain buat..biarlah tak de rupa ala Najwa Latif pun....aku buat juz suka-suka jer....kalau nak ...dipersilakan pilih ikut citarasa dan ambil...free of charge
Tak yah bayar sesen pun.....kalau ambil nanti,jangan lupa bagitau okey.... 

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Yang ni special sikit.....hehe




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

14 December 2012

Wajah bercahaya di Masjid Nabawi

Subhanallah.....Hanya Allah yang berkuasa mutlak...Dia Maha Mengetahui segala-galanya....
Aku terkelu tengok video ni...tak tahu nak percaya ke tidak...
Ada yang kata video ni diedit dan ada yang kata tidak....aih...
Aku pun baca lah komen yang dipostkan...aku try tengok lah time yang dia cakap tu..


 ( Dalam bulatan ) Seorang lelaki dengan wajahnya yang bercahaya terang benderang...


Dia kata itu adalah pantualn cahaya matahari...kalau cahaya matahari kenapa kepala lelaki kat sebelah dia tu tak kena pantulan cahaya sedangkan dia pakai pakaian gelap.So kalau pakai pakaian warna gelap mesti nampak pantulan.Kalau dtujukan kepada dua lelaki yang disebutkan...cer tengok semula video tu....kebanyakan jemaah mempunya situasi yang sama macam dua lelaki tu.Satu lagi apasal tiang kat sebelah kanan lelaki tu tak kena pantulan ??? At least mesti ada cahaya sikit....

Aku pun fikir balik kalau pantulan cahaya matahari mesti lelaki tu dah tutup sikit muka dia sebab panas...ker ada cahaya matahari hok sejuk ???

Bila difikirkan balik , ini menunjukkan bukti kekuasaan Allah.Kalau ada orang nak fikir ianya edit,terserah...tapi Masjid Nabawi ialah Masjid yang dimuliakan,,,so perkara macam ni mungkin boleh terjadi...hanya Allah sahaja yang mengetahui kebenarannya.Apa yang aku tulis di sini hanyalah pandangan aku sahaja.Kalau nak komen, sila beri komen yang berhemah ... okey...chilll~ ~

Nak tengok video ,tekan kat bawah ni

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

09 December 2012

Jom! Join Segment Bloglist By DayaBulatt



Expired date : 21 / 12 / 2012

Ada feeling nak join segmen pagi ni...

Berminat nak join ?? Klik sini kalau nak join

Ditag oleh Saya :




Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...