Panda Boy Story Panda Boy: Free Download Internet Download Manager 6.12 Build 20

28 September 2012

Free Download Internet Download Manager 6.12 Build 20

     
hari ni aku nak share satu software yang baikkkk.....punyer.korang tahu apa itu IDM atau Internet Download  Manager ?benda ni kegunaan dia untuk mendownload.Aku dengar pasal IDM ni pun daripada kawan aku.bagus jugak software ni.Senang kerja aku nak mendownload.korang berminat?.Sila la Download kat bawah ni okey.Sebelum tu pergi sini dulu.Penting ni !!!
cari icon macam ni dan tekan untuk downloadDownload

korang download dan install dulu Internet Download Manager ni.Lepas korang tekan icon IDM ni,akan keluar macam ni.
Korang just tekan next.....next....next samapai lah Finish.
Lepas dah habis,akan keluar macam ni pulak.
Kalau korang bukak Google chrome,akan keluar macam ni.So apa nak buat?Tak payah buat apa-apa.Just tutup je.Tak de mende pun benda tu.
Kalau korang buka balik file computer korang,korang akan perasan yang ada 5 folder baru yang bertambah.Tu semua folder IDM.

Sekarang masa untuk mendownload.Kalau korang buka youtube,lepas habis jer loading video tu atau video tu dok tengah loading,korang akan perasan yang kat atas video tu ada kotak kecik warna biru cahaya yang bertulis DONWLOAD THIS VIDEO.Hah,apa lagi? tekan je lah untuk mendownload video korang.



Lepas je korang tekan ,akan keluar pulak kotak lain.Aih....banyak betul kotak.KOrang klik STAR DOWNLOAD.Ada  satu lagi kotak kecik.YAng ni korang kena isi username dengan password.Senang je kan?



Lepas tu IDM ni akan connect untuk download video korang.




So apa yang korang perlu buat sekarang hanyala menunggu sahaja.HAbis lah cerita kita pada pagi ini yang bertajuk  Internet Download Manager.Kalau dah jadi.kasi tau la kat aku.

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...