Panda Boy Story Panda Boy: September 2012

28 September 2012

Free Download Internet Download Manager 6.12 Build 20

     
hari ni aku nak share satu software yang baikkkk.....punyer.korang tahu apa itu IDM atau Internet Download  Manager ?benda ni kegunaan dia untuk mendownload.Aku dengar pasal IDM ni pun daripada kawan aku.bagus jugak software ni.Senang kerja aku nak mendownload.korang berminat?.Sila la Download kat bawah ni okey.Sebelum tu pergi sini dulu.Penting ni !!!
cari icon macam ni dan tekan untuk downloadDownload

korang download dan install dulu Internet Download Manager ni.Lepas korang tekan icon IDM ni,akan keluar macam ni.
Korang just tekan next.....next....next samapai lah Finish.
Lepas dah habis,akan keluar macam ni pulak.
Kalau korang bukak Google chrome,akan keluar macam ni.So apa nak buat?Tak payah buat apa-apa.Just tutup je.Tak de mende pun benda tu.
Kalau korang buka balik file computer korang,korang akan perasan yang ada 5 folder baru yang bertambah.Tu semua folder IDM.

Sekarang masa untuk mendownload.Kalau korang buka youtube,lepas habis jer loading video tu atau video tu dok tengah loading,korang akan perasan yang kat atas video tu ada kotak kecik warna biru cahaya yang bertulis DONWLOAD THIS VIDEO.Hah,apa lagi? tekan je lah untuk mendownload video korang.



Lepas je korang tekan ,akan keluar pulak kotak lain.Aih....banyak betul kotak.KOrang klik STAR DOWNLOAD.Ada  satu lagi kotak kecik.YAng ni korang kena isi username dengan password.Senang je kan?



Lepas tu IDM ni akan connect untuk download video korang.




So apa yang korang perlu buat sekarang hanyala menunggu sahaja.HAbis lah cerita kita pada pagi ini yang bertajuk  Internet Download Manager.Kalau dah jadi.kasi tau la kat aku.

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

22 September 2012

Business Pocket Money

Aku ada banyak kertas warna tapi nak buat apa?pikiaq punya pikiaq....aku nak buat penanda buku bercorak.Corak tu aku pakai teknik quilling.Tak tahu quilling tu apa?Cari sendiri kat internet.Lepas aku buat aku nak jual.Adik aku jadi promoter.Aku suruh dia promote kat kawan-kawan dia kat sekolah...hehe...bijak x aku?...kah3x...Ni aku nak kasi korang tengok la hasil kerja aku...pastu komen la sikit....baru aku tahu setakat mana hasil kerja aku memuaskan orang ramai....klik gambar untuk lebih besar...



                                                                hadiah untuk si promoter....



 
setakat ni jelah...ada satu lagi corak...tapi gambar nyer tak leh upload...corak rama-rama terbang...simple jer....hehe ~klik sini jap

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Download Photoshine Mini 4.0

Hoooo...dah lama aku tak update blog aku.Sibuk bercuti kay KL Lumpur....hehe...time ad chance ni aku nak bercerita la sikit ngan korang semua pasal benda baru yang aku jumpa.Korang pernah guna Software Photoshine?Bukan Innershine okay....Full name Photoshine Mini 4.0.Aku panggil Photoshine je la...(";)
Photoshine ni kegunaan dia ialah...korang boleh edit jer suatu gambar tu menjadi lebih cantik.Kalau mengidam nak jadi model depan majalah,boleh la edit gambar korang pakai Photoshine.Frame dan gambar yang disediakan pun cantik....Ada banyak tema...Ada tema Girl,tema Baby,Tema Magazine,Tema Simulation dan banyak lagi.Semuanya ada 9 Tema.Berminat tak?Kalau nak,boleh tapi kena jawab teka teki ni dulu....Nak download kat  SINI  ???hah....jawab...hehe
tekan butang warna hijau okey...tengok gambar ni
Lepas download,korang install lah dalam laptop korang.Bila korang buka Photoshine,akan keluar macam ni
Photoshine Mini 4.0
Nampak x icon file hijau tu?Tu korang klik untuk buka file.Pilih gambar yang korang nak edit 

Lepas tu akan keluar lah gambar macam kat bawah ni.Kotak kecil tu adalah tempat utuk kotang adjust gambar.Kalau nak rotate tekan la icon warna hijau sebelah kiri hujung sekali...haih,,,panjang benor ayat nyer...jenuh kite...


pastu kotang pilih lah theme yang korang kat sebelah kanan tu...kat bawah ni aku pilih theme magazine...
Amacam?Cool tak...?kalau korang nak buat macamgambar kat bawah ni (kat kanan gambar lain,kat kiri gambar lain) ,tekan port gambar kat theme tu,then tekan butang hijau pucuk pisang (ke warna kuning?) kat sebelah kanan.Pilih gambar yang korang nak.Paham x?Aku sendiri pun pening macam mana nak explain kat korang.



kalau benda macam muka kat dalam kotak kecik tu,fungsi dia nak tukar warna je.Macam nak foto tak dek colour,tekan muka yang pertama sebelah kanan.Kalau nak jadi kuning,tekan yang tengah dah last sekali aku tak tahu nak describe macam mana.ia akan jadi macam ni:

Photoshine Mini 4.0
hah...macam tu la kegunaan Photoshine.Bye~

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...