Panda Boy Story Panda Boy: August 2012

24 August 2012

contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee



eeiiii...terasa nak join contest la.Korang nak join contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee?kalau nak join klik Cik Tyra 
Hadiah dia aku tengok bez jugak.Ni gambar hadiah nyer
LOMO waterproof
(FOR TOP REFERRAL)

5x Hadiah misteri
(untuk promoter yang berjaya.)


untuk pengetahuan semua, pemenang hadiah misteri akan dipilih oleh kawan Cik Tyra Lee 

amacam?Cool tak?meh la join ramai-ramai.Kasi meriah sikit.
Aku harap boleh la menang LOMO ni.Aku nak yang warna merah.korang nak warna apa?

meh aku citer sikit syarat-syarat yang dikeluarkan oleh Cik Tyra

1. Buat 1 entry bertajuk "contest | Aku nak LOMO by Cik Tyra Lee"
2. Letak banner kat atas tu and link kan kat entry ni.
3. wajib join PORT BLOGGER BARU/LAMA kat facebook (KLIK)
4. wajib like page tyra uyura's members (KLIK)
5. wajib follow twitter @RarraLee (KLIK)
6. wajib tag 3 orang kawan and make sure mereka tahu pasal contest ni. (tak boleh "tag smua orang" or "tag anda yang baca")
7. klik >sini< , >sini< ,>sini< dan >sini< (tunggu sampai hbis loading taw)
8. oh, sebelum lupa.. promote sedikit pasal blog ni. 1 perenggan je pun okay. :) nak lagi best, buatkan banner :) -cadangan sahaja-
9. expired date 18 September 2012 pukul 11.59 p.m.10. dah siap semua, tepuk tangan.. yey! (wajib..haha))
ni kawan yang aku tag:

 Jangan lupa Join tau...

P/s:Cik Tyra Lee minat warna kuning eh...?hehe....



Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

23 August 2012

Blog bertukar wajah


Selamat hari Raya korang semua!!!Hah..amacam raya korang?bez tak?Duit raya penuh poket x?hehe....
Ada berita sedih yang aku nak habaq kat hangpa semua.Tahun duit raya aku boleh sikit jer...sebabnya aku dah besar...waa...sedih...huhu...patutnya yang besarlah boleh banyak kan...???Tak main lah RM1.Kita main Yang RM50...ha....

okey..dah lah sedih...tak leh duit banyak pun tak pe....Orang cool lah katakan...Now it's time for good news.Berita baiknya muka blog aku dah berubah.Dah ada bintang dan SUPERSTAR!!! KYAAaaa~~~~

 cantik tak???Aku tak ubah banyak ....Tukar header ngan background jer...
Aku sayang lagi header ni
tapi sebab nak tukar selera...tak pelah kan...hehehe...aku nak tanya opinion korang tentang header ni bleh?Cer komen sikit header ni...komen biar berhemah okey....bye~~~


p/s:kalau nak cari calon suami,cari yang tak merokok eh...------->>


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

21 August 2012

Recent Post


Jom buat recent post...nanti mudah la orang nak tahu apa yang korang post kat blog nanti...
ikut step ni

Log in  Dashboard  Design  Page Element  Add Gadget  HTML /Java Script

<style type='text/css'>
img.recent_thumb {padding:1px;width:55px;height:55px;border:0;
float:left;margin:10px;}
.recent_posts_with_thumbs {float: left;width: 100%;min-height: 70px;margin: 5px 0px 5px 0px;padding: 0;font-size:12px;}
ul.recent_posts_with_thumbs li {padding-bottom:5px;padding-top:5px;min-height:65px;}
.recent_posts_with_thumbs a {text-decoration:none;}
.recent_posts_with_thumbs strong {font-size:10px;}</style>
<script style='text/javascript' src='http://www.webaholic.co.in/other/recent-posts-widget-with-images.js'></script>
<script style='text/javascript'>
var numposts = 5;
var showpostthumbnails = true;
var displaymore = true;
var displayseparator = true;
var showcommentnum = true;
var showpostdate = true;
var showpostsummary = true;
var numchars = 100;</script>
<script src='http://pandaboystory.blogspot.com//feeds/posts/default?orderby=published&alt=json-in-script&callback=showrecentpostswiththumbs'></script>
<small></small>

kalau letak kat sidebar,ye akan jadi macam ni


ni pulak kalau letak kat atas
Merah jumlah post
Biru Gantikan dengan URL blog korang

>>nanti kalau menjadi bagi tahu okey...at least aku rasa happy sebab tuto yang aku post menjadi...<<

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Recent Comment


Sejak beraya ni...lupa dah aku kat dunia blog....hehe....aku malas nak cakap banyak,aku nak buat tuto sikit.Maybe dah ramai tahu tuto ni...tapi tak pelah,aku nak buat jugak.

korang nak letak recent comment macam ni


kalau teringin...follow lah step kat bawah ni yer.....

Log in  Dashboard  Design  Page Element  Add Gadget  HTML /Java Script

copy kod kat bawah ni dan paste

<center style="text-align: left;"><script style="text/javascript">
function showrecentcomments(json) {
  var numcomments = 5;
  var showcommentdate = true;
  var showposttitle = true;
  var numchars = 100;
for (var i = 0; i < numcomments; i++) {
    var entry = json.feed.entry[i];
    var alturl;
    if (i == json.feed.entry.length) break;
for (var k = 0; k < entry.link.length; k++) {
      if (entry.link[k].rel == 'alternate') {
        alturl = entry.link[k].href;
        break;
      }
    }
   alturl = alturl.replace("#", "#comment-");
   var postlink = alturl.split("#");
   postlink = postlink[0];
   var linktext = postlink.split("/");
   linktext = linktext[5];
   linktext = linktext.split(".html");
   linktext = linktext[0];
   var posttitle = linktext.replace(/-/g,"");
   posttitle = posttitle.link(postlink);
   var commentdate = entry.published.$t;
   var cdyear = commentdate.substring(0,4);
   var cdmonth = commentdate.substring(5,7);
   var cdday = commentdate.substring(8,10);
   var monthnames = new Array();
   monthnames[1] = "Jan";
   monthnames[2] = "Feb";
   monthnames[3] = "Mar";
   monthnames[4] = "Apr";
   monthnames[5] = "May";
   monthnames[6] = "Jun";
   monthnames[7] = "Jul";
   monthnames[8] = "Aug";
   monthnames[9] = "Sep";
   monthnames[10] = "Oct";
   monthnames[11] = "Nov";
   monthnames[12] = "Dec";
   if ("content" in entry) {
     var comment = entry.content.$t;}
   else
   if ("summary" in entry) {
     var comment = entry.summary.$t;}
   else var comment = "";
var re = /<\S[^>]*>/g;
   comment = comment.replace(re, "");
document.write('<br/>');
   if (showcommentdate == true) document.write('On ' + monthnames[parseInt(cdmonth,10)] + ' ' + cdday + ' ');
document.write('<a href="' + alturl + '">' + entry.author[0].name.$t + '</a> commented');
   if (showposttitle == true) document.write(' on ' + posttitle);
document.write('<br/>');
if (comment.length < numchars) {
document.write('<i>');
         document.write(comment);
document.write('</i>');}
   else
        {
document.write('<i>');
         comment = comment.substring(0, numchars);
         var quoteEnd = comment.lastIndexOf("");
         comment = comment.substring(0, quoteEnd);
document.write(comment + '...<a href="' + alturl + '">(more)</a>');
document.write('</i>');}
document.write('<br/>');
  }
document.write('<br/>');
}
</script>
<script src="http://pandaboystory.blogspot.com//feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments">
</script></center>

Warna kod yang korang kena tukar:

Merah Kedudukan text
Hijau jumlah komen
Oren Gantikan dengan URL blog korang

kalau menjadi,jangan lupa bagi tau oeky.....bye-bye


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

09 August 2012

Mimpi yang menakutkan tapi lucu


Haih....dah lama benor aku tinggal blog aku.Aku dok tengah exam kan.Tak leh la nak update selalu.Tak lama lagi nak raya kan?KOrang dah tak sabar ke nak kutip duit raya?hehe...

malam ni aku nak citer sikit ngan korang.Aku sendiri dah biul bila fikir balik apa yang aku dok mimpi.citer dia macam ni.Mimpi yang pertama berbunyi macam ni.Time tu aku dok exam kertas BM pada waktu pagi.Pastu,setengah jam sebelum exam tamat,aku tertidur dan masuklah aku ke alam mimpi.Aku mimpi macam ni.Time tu time maghrib.Mak aku dok tengah buat apa aku tak tahu tapi aku tengok ada lidi kat kaki mak aku.Adalah keluar darah.Aku  dok tengah makan nasi.Pastu aku dengar suara orang perempuan menghilai.Seram!!!Aku pun tersedar.

Keesokkannya pulak,time pagi,aku dok exam kertas BA.Lepas aku habis jawab semua soalan,(adalah sikit aku tak jawab sebab tak tahu),aku pun tertidur.Kali ni mimpi aku macam ni.Aku dan beberapa orang lain dok belajar dalam satu bilik.Yang lucu nyer ada Zain Saidin dalam mimpi aku.Dia ajar aku Bahasa Inggeris.Kalau tak silap aku,dalam bilik tu ada rak buku dan dindingnya berwarna oren.Masa dia dok mengajar,dia pun cakap "Look!!".Dia tunjuk ke rah dinding.Semua pergi tengok mende apa yang dia tunjuk.Aku tak pergi.Pastu aku tengok kat dinding.Ada perkataan "Some of Energy" ke "Lack of Energy".Aku tak ingat.Aku pun tersedar.

Gilakan mimpi aku?Siap ada Zain Saidin lagi.Kadang-kadang aku rasa lucu bila fikir balik.Tak logik betul.Korang tak rasa macam tu ke??

klik satu

Doktot Biul
ShinEe


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...