Panda Boy Story Panda Boy: Peluang Kedua

13 July 2012

Peluang Kedua



Peluang?Apa itu peluang?hurm....mcam mana nak terang eh...??hurm..aku tak tau nak terang macam mana tapi aku selalu rasa yang aku sebagai manusia perlukan peluang kedua sebab aku selalu buat silap.Macam hari tu,kat sekolah aku ada buat sambutan hari koperasi.Aku ngan kawan-kawan aku ada buat bisnes.Kitorang keluar modal banyak tapi untumg sikit jer.Walau apa pun,aku bersyukur sebab Allah bagi aku rezeki biarpun sedikit.Tu adalah first time aku berniaga.Bez jugak.


Aku sentiasa mengharapkan peluang kedua supaya aku dapat berniaga dengan keuntungan yang besar.Peluang kedua sentiasa ada kan?? Allah akan tetap bagi kita peluang kedua untuk kita perbaiki diri kita ke arah yang lebih baik.Kalau Allah bagi aku peluang kedua,aku harap aku dapat guna sebaik mungkin.Kalau boleh aku tak nak persiakan peluang yang diberi.Peluang sentiasa ada tapi kita sebagai manusia perlu tahu cara yang sepatutnya untuk gunakan peluang yang diberi.Macam cintalah jugak kan?Kalau gaduh sikit,mesti nak peluang kedua kan..tak gitu?



Kalau ikhlas,klik satu untuk aku okey...

Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...