Panda Boy Story Panda Boy: Jangan Pandang Mata Cikgu....

26 June 2012

Jangan Pandang Mata Cikgu....


Lucu...lucu....korang nak tahu mende yang lucunya??seriousnak tahu?x menyesal ke...?okey la...meh sini aku citer..haha...

citer dia macam ni.masa kat sekolah,lepas rehat, aku ada add math period.keje skolah x siap agi...ilex r.....  
Cikgu aku tu pompuan.Aku gerun jugak ngan dia.Cer korang bayangkan seoranng guru wanita berbaju kurung biru laut,berkaca mata tirus kat atas,muka ala-ala cina sikit.Gerun x?...eeiii....


(cikgu bukan macam ni eh...Cantik lagi daripada pic ni..)

Okey..sambung citer balik.Kitorang belajar bab lokus.Bab ni ngira dye memang panjang.Pinar mata tengok nombor.
Mula-mula ngajar,cikgu aku tunjuk dulu cara nak kira itu,cari ini...bla...bla....bla...
lepas habis terang semuanya,Dia pun cakap...

"Faham?kalau faham,meh kita test sikit"

aku ngan kawan kena dok depan pasal separuh budak kelas aku tak dek sebab pergi latihan mende ntah.So aku ngan kawan aku kena lah dok depan.Paling nasib tak baik ialah aku.Dah lah dok depan,face to face pulak ngan Cikgu aku...Adoii....

Time dok depan tuh,habuk sterang aku dok pandang muka cikgu....kalau pandang...aku rasa habis hilang semangat aku....Aku tunduk jelah...nasib tak sampai lantai jer....baru cium buku..hehe...
Pastu,dah cikgu cakap nak test,aku debar ah.Sikit jer.Time tu cikgu aku tengah duduk kat meja dia.Lama tu...aku pun pandang dia sekilas.Marker dok tangan cikgu aku doh.

Tepat ramalan aku! Cikgu panggil nama aku kes aku tengok kat cikgu tadi.Nak buat macam mana..redha je lah kena panggil.Aku pun semgih je lah.Nak buat apalagi.Aku pun gi depan jawab soalan kat whiteboard..bla...bla...bla..bla......

Pastu,cikgu pun suruh salin jalan kira yang aku buat.Aku pun balik semula ke tempat aku.(kitorang dok belakang)Aku pun citer kat kawan aku.Suka selok dia sampai aku pun turut nak suka.Tok kata apa ah dia.Aku pun cakap kat dia,

"Nasib aku tak suka kah..kah..kah ...kat depan jah.kalau tidak gak...hurm...tahulah..."

pesan aku,kalau cikgu nak buat testing lepas ngajar,baik korang jangan tunduk kepala dan paling utama jangan pandang mata cikgu...kalau tidak kau kena jawab soalan.Main soalan mudah tak pe ah....buat kau kena jawab soalan susah macam mana...??? mau nya kau berdiri jadi model tak berbayar kat depan ....


Amacam aku punya citer??Bez x??Kalau bez sila lah Like dan Comment

0 AsaRi Chan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...